x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Administraţia Obama anunţă măsuri fără precedent pentru limitarea atacurilor armate

Administraţia Obama anunţă măsuri fără precedent pentru limitarea atacurilor armate

16 Ian 2013   •   22:02
Administraţia Obama anunţă măsuri fără precedent pentru limitarea atacurilor armate
Sursa foto: CHIP SOMODEVILLA/AFP

Preşedintele SUA, Barack Obama, a anunţat o serie de propuneri pentru limitarea incidentelor în care sunt utilizate arme de foc, relatează CNN.

 
"Deşi reducerea violenţelor armate este o problemă complicată, protejarea copiilor americani nu ar trebui să fie o problemă care să creeze diviziuni", a declarat Obama, reamintind că după atacul de la şcoala din Newtown, comis în decembrie şi soldat cu moartea a 26 de persoane, încă 900 de persoane au fost ucise în incidente armate petrecute în SUA. "Trebuie să acţionăm acum pentru oprirea seriei de violenţe comise cu arme de foc", a continuat preşedintele SUA.
 
O primă măsură vizează efectuarea de verificări minuţioase în cazul persoanelor care cumpără arme.
 
În plus, preşedintele cere Congresului să ia măsuri pentru interzicerea uzului civil al armelor de asalt militare care pot provoca numeroase victime. De asemenea, preşedintele cere interzicerea deţinerii încărcătoarelor de arme automate de mare capacitate.
 
În fine, şeful statului a anunţat că Administraţia pe care o conduce va adopta 23 de măsuri cu caracter executiv, pe care le va implementa fără acordul Congresului. Este vorba, printre altele, de suplimentarea numărului de consilieri şi agenţi de securitate în şcoli, îmbunătăţirea accesului la servicii medicale psihiatrice şi accelerarea cercetărilor ştiinţifice la nivel federal în domeniul limitării violenţelor armate.

×