x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Administraţia Obama nu susţine aruncarea în aer a planetelor". De ce a făcut un oficial de la Casa Albă tocmai acest anunţ

"Administraţia Obama nu susţine aruncarea în aer a planetelor". De ce a făcut un oficial de la Casa Albă tocmai acest anunţ

12 Ian 2013   •   20:17
"Administraţia Obama nu susţine aruncarea în aer a planetelor". De ce a făcut un oficial de la Casa Albă tocmai acest anunţ

Administraţia Obama a zdrobit speranţele mai multor împătimiţi ai seriei "Războiul Stelelor" care înaintaseră o petiţie către Casa Albă cerând construirea unei "Stele a morţii" - denumirea dată în film unei sfere capabile să distrugă planete întregi.

Cererea a fost refuzată, însă directorul responsabil cu bugetele proiectelor ştiinţifice, Paul Shawcross, a ales să răspundă petiţiei în aşa fel încât să arate că are simţul umorului.

"Guvernul împărtăşeşte dorinţa dumneavoastră de a crea locuri de muncă şi a întări siguranţa naţională, însă o Stea a morţii nu se numără printre planurile noastre imediate. În plus, Administraţia Obama nu susţine aruncarea în aer a planetelor", a răspuns oficialul.

34.435 de persoane semnaseră această petiţie, postată la secţiunea corespunzătoare a site-ului Casei Albe.

Casa Albă acceptă aceste petiţii, cele care stâng multe semnături primind un răspuns şi o explicaţie. De regulă, petiţiile au ca subiect probleme arzătoare ale naţiunii, însă în ultima vreme, au început să fie populare şi petiţiile mai bizare.

Cei care au cerut construirea unei "Stele a morţii" au argumentat că ar fi proiectul ideal pentru crearea de locuri de muncă, având şi avantajul de a întări securtiatea naţională.

Paul Shawcross a replicat, însă, că proiectul ar fi destul de costisitor, estimându-l la 850.000.000.000.000.000 de dolari. "Noi încercăm să reducem deficitul, nu să-l mărim", a mai spus oficialul. 

×