x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Administrația SUA accesează rezerva strategică pentru a scade prețurile carburanților

Administrația SUA accesează rezerva strategică pentru a scade prețurile carburanților

18 Oct 2022   •   15:10
Administrația SUA accesează rezerva strategică pentru a scade prețurile carburanților

Administrația democrată Joe Biden vrea să vândă petrol din rezerva strategică a Statelor Unite pentru a reduce prețurile la carburanți, înaintea alegerilor parlamentare de luna viitoare, au declarat mai multe surse, citate de Reuters.

Anunțul președintelui Joe Biden este așteptat în această săptămână, ca parte a răspunsului la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, a declarat una dintre surse. Ar urma să fie vândute 14 milioane de barili rămase din eliberarea precedentă, de 180 de milioane de barili, cea mai mare din istorie, care a început în luna mai 2022.

Autoritățile americane au discutat cu companiile petroliere despre vânzarea a încă 26 de milioane de barili, impusă de Congres în anul fiscal 2023, care a început la 1 octombrie.

Departamentul Energiei va face publice mai multe detalii privind eventuala răscumpărare a petrolului, reflectând dorința Casei Albe de a combate creșterea prețurilor la pompă, sprijinind în același timp producția internă.

Creșterea prețurilor de vânzare cu amănuntul la benzină a contribuit la creșterea inflației la cel mai ridicat nivel din ultimele decenii, reprezentând un risc pentru Biden și Partidul Democrat, înainte de alegerile din 8 noiembrie, în cadrul cărora aceștia încearcă să păstreze controlul asupra Congresului SUA.

Liderul de la Casa Albă a declarat, săptămâna trecută, că prețurile la benzină sunt prea mari și că va avea mai multe de spus despre reducerea costurilor în această săptămână. David Turk, adjunctul secretarului său pentru energie, a declarat că administrația poate apela la rezerva strategică de petrol în următoarele săptămâni și luni, dacă este necesar.

Prețul mediu al benzinei în SUA a ajuns luni la circa 3,89 dolari pe galon, cu 20 de cenți mai mult față de o lună în urmă, și cu 56 de cenți peste prețul de anul trecut în această perioadă, potrivit grupului auto AAA. Prețul benzinei a atins o medie record de peste 5 dolari în luna iunie 2022.

DOE și Casa Albă nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii cu privire la aceste vânzări.

×
Subiecte în articol: sua petrol rezerva strategica