x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un adolescent pasionat de jocuri video va fi canonizat. Este primul sfânt din generația milenarilor

Un adolescent pasionat de jocuri video va fi canonizat. Este primul sfânt din generația milenarilor

de Redacția Jurnalul    |    01 Iul 2024   •   18:30
Un adolescent pasionat de jocuri video va fi canonizat. Este primul sfânt din generația milenarilor

Un adolescent pasionat de jocuri video va fi canonizat. Este vorba despre un adolescent italian care va fi primul sfânt din generația milenarilor. Papa și cardinalii au aprobat canonizarea.

Carlo Acutis, care a murit de leucemie în 2006, la vârsta de 15 ani, era renumit pentru că și-a folosit abilitățile în domeniul IT pentru a răspândi informații despre credința catolică. El și-a câștigat porecla de „influencer-ul lui Dumnezeu”.

Decizia privind canonizarea durează în mod normal zeci de ani, dar în cazul său a ținut foarte puțin. Experții consideră că povestea sa de viață este utilă pentru Biserica Catolică, deoarece instituția încearcă să se conecteze cu generația tânără apărută în era digitală.

Procesul de canonizare presupune recunoașterea de către biserică a înfăpturii de către candidat a două minuni. Cele două miracole atribuite lui Acutis au legătură cu vindecarea unui copil brazilian și a unei fete din Costa Rica. Biserica nu a anunțat când va avea loc ceremonia de canonizare, potrivit CNN. Se pare că aceasta va fi organizată anul viitor, în Piața Sf. Petru din Vatican.

Acutis s-a născut în Londra, în 1991. În timpul scurtei sale vieți, el a creat un site web care prezenta rapoarte despre miracolele care au avut loc în diferite părți ale lumii. În afară de computer, Acutis a fost pasionat de saxofon, de fotbal și de animale. De la vârsta de nouă ani, tânărul a petrecut timp ajutând persoanele fără adăpost din Milano și oferind banii de buzunar celor care dormeau pe stradă. Printre altele, tânărul nu a avut dorit să aibă mai multe perechi de pantofi pentru a economisi bani și pentru a-i ajuta astfel pe cei săraci.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: adolescent canonizare