x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Adrian Nastase: Inlocuirea Londrei cu Berlinul a generat o anumita enervare in Anglia

Adrian Nastase: Inlocuirea Londrei cu Berlinul a generat o anumita enervare in Anglia

23 Feb 2015   •   09:22
Adrian Nastase: Inlocuirea Londrei cu Berlinul a generat o anumita enervare in Anglia

Intr-o postare pe blogul sau, fostul premier Adrian Nastase comenteaza schimbarile de orientare a politicii externe romanesti, cristalizate dupa instalarea la Cotroceni a presedintelui Klaus Iohannis, considerand ca acestea au produs iritare in diplomatia britanica.
"Privesc cu dezamăgire deteriorarea imaginii noastre in Occident si, in special, in Marea Britanie. Cauzele sunt multiple. Am sentimentul că unele dintre proiectele comune pornite de-a lungul timpului si-au pierdut relevanta. In plus, ceea ce a apărut in noua “axă” de politică externă românească, prin inlocuirea Londrei cu Berlinul, a generat, probabil, o anumită enervare in Anglia. De altfel si vizita lui Philip Hammond, ministrul britanic de externe, la Bucuresti, nu s-a bucurat de foarte multă vizibilitate, fiind acoperită de vizita, in aceeasi zi, a doamnei Nuland", a notat Adrian Nastase.

De asemenea, Adrian Nastase s-a referit si la reactia comunitatii romanesti din Marea Britanie fata de documentarul "The Romanians are coming", distribuit de postul de televiziune Channel 4
"Reactia comunitătii de români din Marea Britanie, fată de documentarul distribuit de Channel 4, mi se pare justificată. Este un inceput necesar pentru a realiza o balantă echilibrată a informatiilor despre românii care se află in Anglia", a mai scris fostul premier.

×