x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aeroport cuprins de flacari - Panica pe Ataturk

Aeroport cuprins de flacari - Panica pe Ataturk

de Ana Ilie    |    25 Mai 2006   •   00:00
Aeroport cuprins de flacari - Panica pe Ataturk

Un incendiu puternic s-a declansat ieri dupa-amiaza intr-un terminal al Aeroportului Ataturk din Istanbul.

Incendiul, declansat ieri intr-un terminal al Aeroportului Ataturk din Istanbul, a fost pus la cale de o grupare kurda.

Flacari uriase au cuprins ieri, in jurul orei locale 15:30 (15:30, ora Romaniei), zona destinata marfurilor de pe Aeroportul International Ataturk din Istanbul. Autoritatile aeroportuare au evacuat imediat pasagerii abia debarcati si persoanele care se aflau pe aeroport. Televiziunile turce au transmis imagini cu nori uriasi de fum negru, care se ridicau la circa 300 de metri deasupra aeroportului. Sositi imediat la fata locului, pompierii au declansat o operatiune masiva pentru stingerea focului.

REVENDICARE. In timp ce presa turca sustinea ca exista posibilitatea ca incendiul sa fi fost provocat de un scurtcircuit sau de o reactie chimica, focul se pare ca a fost pus la cale de gruparea kurda. Soimii pentru eliberarea Kurdistanului, relateaza agentia Firat. "Sabotajul este un raspuns la politicile de masacrare conduse de statul turc impotriva kurzilor", au afirmat rebelii kurzi in mesajul de revendicare trimis.

CONTRADICTII. Incendiul puternic a provocat ranirea a trei persoane, dar nu a determinat perturbari grave ale traficului aerian, au declarat reprezentanti ai autoritatilor turce. Totusi, surse aeroportuare sustin ca o parte din zboruri a fost redirectionata spre cel de-al doilea aeroport din Istanbul, situat in zona asiatica a orasului.

De altfel, si o cursa Tarom cu 55 de pasageri, care ar fi trebuit sa decoleze la 16:30 din Bucuresti cu destinatia Istanbul, inca astepta la ora 18:20 autorizatia de decolare de la autoritatile turce, se arata intr-un comunicat al companiei.

×
Subiecte în articol: externe