x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aeroportul din Bali,redeschis după erupția vulcanului Agung

Aeroportul din Bali,redeschis după erupția vulcanului Agung

29 Iun 2018   •   15:42
Aeroportul din Bali,redeschis după erupția vulcanului Agung

Autorităţile indoneziene au reluat operaţiunile pe aeroportul internaţional I Gusti Ngurah Rai, aflat pe insula Bali, vineri, permiţând astfel reluarea mai multor sute de curse aeriene ce au fost anulate în urma erupţiei vulcanului Agung, informează Xinhua. 

Aeroportul din Bali a fost redeschis la ora locală 13:30, mai devreme decât era programat (18:00), după ce fusese închis la ora locală 02:00, a precizat Didiet K.S. Radityo, secretar de stat pentru navigaţia aeriană din Indonezia. 

"Potrivit datelor furnizate de Agenţia de meteorologie din Bali, nu mai există indicii care să ateste faptul că cenuşa vulcanică ar acoperi spaţiul aerian din jurul aeroportului I Gusti Ngurah Rai", a dezvăluit acelaşi oficial indonezian într-un mesaj adresat agenţiei de presă Xinhua. 

În total, 239 de zboruri interne şi 207 curse internaţionale au fost anulate în cele 12 ore în care aeroportul din Bali a fost închis, potrivit Agenţiei naţionale de gestionare a dezastrelor naturale din Indonezia. 

Aproximativ 74.000 de vizitatori au fost afectaţi din cauza acestor anulări ale curselor aeriene. 

Aeroportul din Bali a fost închis în noaptea de joi spre vineri după ce vulcanul Agung a intrat din nou într-o fază de erupţie, în cursul zilei de joi.AGERPRE

×