x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Afaceri româneşti cu succes italienesc

Afaceri româneşti cu succes italienesc

de Tatiana Covor    |    21 Mai 2010   •   00:00



O româncă stabilită în Italia acum 12 ani a câştigat premiul la categoria "Tineri antreprenori" într-o competiţie organizată de MoneyGram şi adresată străinilor care conduc IMM-uri de succes în Peninsulă.

Juriul condus de catre Vincenzo Boccia, preşedintele Asociaţiei "Piccola Industria Confindustria, a ales-o pe Elena Cristina Toma pentru succesul dobândit cu marca de modă pe care a fondat-o.

Născută în 1978 la Piatra Neamţ, Elena Cristina Toma a sosit în Italia în 1998 şi locuieşte la Milano. Dupa o importantă experienţă profesională în cadrul modei italieneşti, Elena a fondat propria sa firmă, care comercializează pantofi şi accesorii de înalt nivel atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Pentru a se putea afirma, Elena Toma a studiat modalităţi originale de a-şi prezenta produsele, cum ar fi, de exemplu, expunerea colecţiilor sale într-un spaţiu din Milano care este dedicat artei.

Merită să amintim un amănunt destul de surprinzător: în Italia antreprenoarele străine au fondat până acum nu mai puţin de 30.000 de firme, acest "trend" reprezentând un fenomen în creştere. În cadrul premiului promovat de MoneyGram, femeile devenite antreprenoare au câştigat patru  premii din totalul de şase.

Finalist la aceeaşi categorie a tinerilor antreprenori a fost şi Nelu Mega, născut la Focşani în 1973. El a ajuns în Italia în 1995 şi locuieşte la Aprilia (Latina). În 2005 a fondat propria firmă, care activează în sectorul construcţiilor. Cheia succesului pentru Nelu a fost serviciul "turn-key" pe care îl oferă, cu alte cuvinte, de la "A la Z". Fără îndoială, la fel de importantă a fost şi atenţia sa la fidelizarea clienţilor.

×
Subiecte în articol: externe