x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Agenţia pentru medicamente a SUA va întări controlul asupra anumitor analgezice

Agenţia pentru medicamente a SUA va întări controlul asupra anumitor analgezice

25 Oct 2013   •   13:00
Agenţia pentru medicamente a SUA va întări controlul asupra anumitor analgezice

Agenția pentru medicamente a SUA (FDA) a anunțat joi că va întări controlul asupra analgezicelor opioide ce conțin hidrocodon, cum este medicamentul Vicodin, pentru a combate consumul abuziv de aceste substanțe, relatează AFP, citată de Agerpres.

Agenția va recomanda până la începutul lunii decembrie reclasarea acestor medicamente, a precizat directoarea Centrului de evaluare a medicamentelor din SUA, Janet Woodcock. În prezent, analgezicele pe bază de hidrocodon sunt clasate la nivelul trei, pe o scară de la 1 la 5 privind potențialul de a crea dependență. FDA propune de acum nivelul doi, unul mai restrictiv.

Hidrocodon este un opioid semisintetic derivat din două opinacee naturale — codeină și tebaină. FDA este preocupată din ce în ce mai mult de abuzul și folosirea necorespunzătoare a acestor medicamente care au 'creat o epidemie în unele părți ale SUA'.

În 2009, Agenția americană de luptă împotriva stupefiantelor (DEA) a întrebat Ministerul Sănătății american dacă este necesară o reclasarea a produselor ce conțin hidrocodon. Decizia FDA de a întări controlul acestor analgezice survine după 'o analiză aprofundată a literaturii științifice și o examinare a sute de avize''. În cursul mai multor reuniuni ale agenției au fost audiați bolnavi, medici, experți independenți și de la alte agenții ale guvernului federal.

Aproximativ 131 de milioane de medicamente ce conțin hidrocodon au fost distribuite în anul 2011 în SUA, potrivit unui raport al FDA publicat în ianuarie.

×