x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie restrânge ajutoarele de stat pentru imigranţi, înainte de deschiderea graniţelor pentru muncitorii români şi bulgari

Marea Britanie restrânge ajutoarele de stat pentru imigranţi, înainte de deschiderea graniţelor pentru muncitorii români şi bulgari

26 Feb 2013   •   16:55
Marea Britanie restrânge ajutoarele de stat pentru imigranţi, înainte de deschiderea graniţelor pentru muncitorii români şi bulgari

Premierul britanic, David Cameron, a afirmat într-un interviu publicat, marţi, în ediţia online a publicaţiei Daily Express, că doreşte ca noii imigranţi să nu mai poată beneficia de ajutoarele legale oferite de guvernul de la Londra pentru a-şi rezolva litigiile în justiţie legate la plata spaţiilor locative sau a altor dispute de natură civilă, informează agerpres.ro.

În Marea Britanie, persoanele cu venituri reduse au dreptul să primească ajutoare din partea statului pentru a-şi rezolva disputele civile judecate de tribunale.

Prin intenţia de a restrânge aceste ajutoare, premierul Cameron încearcă să transmită un mesaj clar că Marea Britanie nu este o ţară unde este uşor de trăit, în contextul temerilor legate de un posibil aflux al românilor şi bulgarilor după 1 ianuarie 2014, când se vor ridica restricţiile pentru accesul pe piaţa britanică a muncii, scrie Daily Express.

În acelaşi interviu, premierul Cameron a mai afirmat că a prezidat recent o reuniune a grupului ministerial însărcinat cu controlul imigraţiei şi a insistat că reducerea fluxului de imigranţi este unul dintre obiectivele sale politice.

"Două milioane de imigranţi în 10 ani este mult, prea mult", a punctat el. "În ultimii doi ani şi jumătate numărul noilor imigranţi a scăzut cu un sfert. Dar vreau să văd mai multe progrese sub acest aspect", a continuat Cameron, considerând că numărul mare de imigranţi pune o mare presiune pe serviciile publice din Marea Britanie, ţară care din acest motiv "are enorm de mult de lucru în comparaţie cu alte state europene".


×