x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ajutor - Darfurul ne cere elicoptere

Ajutor - Darfurul ne cere elicoptere

de Sînziana Stancu    |    31 Iul 2008   •   00:00

Romania este una dintre cele sase tari cele mai solicitate pentru a trimite elicoptere necesare fortelor internationale de mentinere a pacii din Darfur.



România este una dintre cele şase ţări cele mai solicitate pentru a trimite elicoptere necesare forţelor internaţionale de menţinere a păcii din Darfur.

La un an după ce ONU a emis Rezoluţia 1769, care a autorizat trimiterea unei misiuni de menţinere a păcii în Darfur, un recent raport al misiunii critică faptul că nici una dintre ţările solicitate nu a trimis nici măcar un elicopter din cele 18 solicitate, potrivit unui  e-mail trimis redacţiei noastre de organizaţia Crisis Action. România este una dintre cele şase ţări considerate cele mai disponibile la ora actuală să furnizeze misiunii ONU de protecţie a civililor sudanezi o parte din aceste elicoptere.

SACRIFICAŢI. "La începutul acestei luni, membri ai misiunii de pace au fost atacaţi în Darfur. Erau depăşiţi numeric de inamici şi slab înarmaţi. Deoarece nici o ţară nu a trimis elicoptere pentru forţele ONU de acolo, acestea nu au putut fi ajutate şi şapte soldaţi şi-au pierdut viaţa" în urma acestui atac, scrie în raportul întocmit de un expert în aviaţie. Documentul identifică peste 20 de ţări care au elicoptere disponibile, neangajate în nici o altă misiune şi care stau degeaba în hangare, prăfuindu-se. România este citată între primele şase ţări, alături de Cehia, Spania, Italia, India şi Ucraina, care ar avea disponibile, împreună, 71 de elicoptere, adică de aproximativ patru ori mai mult decît necesarul solicitat de ONU.

×
Subiecte în articol: externe elicoptere