x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Al-Qaida, noi ameninţări la adresa Germaniei

Al-Qaida, noi ameninţări la adresa Germaniei

25 Sep 2009   •   00:00
Al-Qaida, noi ameninţări la adresa Germaniei

Reţeaua teroristă al-Qaida şi-a reiterat ameninţările împotriva Germaniei înainte de alegerile legislative de duminică, potrivit unei noi înregistrări video, cea de a treia într-o săptămână, a anunţat centrul de supraveghere a site-urilor islamiste din Statele Unite.




Înregistrarea, a treia a lui Abu Talha Al-Almani, a fost postată online ieri, a precizat IntelCenter într-un comunicat. Acesta s-a exprimat în limba germană. "Ameninţarea unui atac din partea al-Qaida sau al altor persoane afiliate acesteia în Germania sau împotriva intereselor germane în străinătate (se situează) (...) la un nivel ridicat" dacă se ţine cont de declaraţiile lui Abu Talha, potrivit IntelCenter. "Ameninţarea va fi ridicată înaintea alegerilor de la 27 septembrie şi va continua şi după această dată", adaugă centrul.

Potrivit unei înregistrări de la 18 septembrie, Abu Talha, în vârstă de 32 de ani care a locuit la Bonn potrivit serviciilor germane de securitate, afirma că germanii vor avea o "trezire dureroasă" după alegeri dacă acestea vor fi câştigate de cancelarul Angela Merkel.

Abu Talha, identificat de autorităţile germane drept Bekkay Harrach, un germano-marocan, a cerut Germaniei să îşi retragă cei 4.200 de militari din Afghanistan, altfel al-Qaida va desfăşura un atac în Germania.

Mediafax

×
Subiecte în articol: externe