x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Al Qaida revendică atacul sângeros de la Charlie Hebdo. MESAJ VIDEO transmis de gruparea teroristă din Yemen

Al Qaida revendică atacul sângeros de la Charlie Hebdo. MESAJ VIDEO transmis de gruparea teroristă din Yemen

14 Ian 2015   •   11:54
Al Qaida revendică atacul sângeros de la Charlie Hebdo. MESAJ VIDEO transmis de gruparea teroristă din Yemen

Gruparea teroristă Al Qaida din Yemen a revendicat într-un mesaj video atentatul comis săptămâna trecută la Paris împotriva săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, informează France 24.

Potrivit Reuters, în mesaj se spune că atacul a fost comis drept răzbunare pentru insultarea profetului Mohamed.

"În ceea ce privește lupta binecuvântată din Paris, noi, organizația Al-Qaida, revendicăm responsabilitatea pentru această operațiune în care l-am răzbunat pe Trimisul lui Dumnezeu. Vrem să precizăm pentru naţiunea musulmană că noi suntem cei care am ales ţinta, am finanţat operaţiunea şi i-am recrutat şeful. Sfânta operaţiune a fost condusă la ordinul emirului nostru Aymar al-Zawahiri şi conform voinţei postume a lui Osama ben Laden", a declarat în mesajul video unul dintre liderii Al Qaida din Yemen, Nasser ben Ali al-Anassi.

DPA susține că în înregistrarea video difuzată pe site-urile jihadiste, în timp ce al-Anassi vorbește, pe fundal apar  imagini de la atentatele din Paris şi fotografii ale teroriştilor.

"Aceşti eroi s-au ridicat pentru a îndeplini promisiunile făcute lui Dumnezeu, au vindecat mânia credincioşilor musulmani şi au stins focul furiei pe care o aveau. (Atacul) reprezintă un punct de inflexiune în istoria luptei împotriva duşmanilor lui Dumnezeu", a mai spus al-Anessi, care a cerut naţiunii musulmane "să se ridice şi să se sacrifice drept răzbunare pentru sângele vărsat şi demnitatea călcată în picioare".


×