x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Al-Quaida / Irakienii susţin că au arestat liderul, el dă declaraţii din libertate!

Al-Quaida / Irakienii susţin că au arestat liderul, el dă declaraţii din libertate!

13 Mai 2009   •   00:00
Al-Quaida / Irakienii susţin că au arestat liderul, el dă declaraţii din libertate!

Şeful presupus al Al-Qaida din Irak, Abu Omar al-Bagdadi, a negat că ar fi fost arestat de autorităţile irakiene, potrivit unei înregistrări audio difuzate marţi de centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste (SITE), citat de AFP.



"Toată lumea a fost şocată de minciuna autorităţilor care au afirmat din nou că m-au arestat", a spus vocea, care i-ar aparţine lui Bagdadi. Arestarea lui Bagdadi a fost anunţată la 23 aprilie de un purtător de cuvânt militar irakian şi a fost confirmată cinci zile mai târziu de guvernul condus de Nuri al-Maliki, dominat de şiiţi, care l-a prezentat pe acest responsabil drept "liderul diabolic" al ramurii irakiene a reţelei Al-Qaida, responsabilă de zeci de atentate sinucigaşe din ţară.

"A minţi este o obişnuinţă pentru şiiţii cunoscuţi pentru imoralitatea şi răutatea lor", mai afirmă vocea atribuită lui Bagdadi, care le cere sunniţilor să nu îi creadă pe liderii şiiţi. "Nu trebuie să le credeţi promisiunile. În ochii lor, voi sunteţi duşmani şi le este permis să vă confişte bunurile şi să vă verse sângele".

×
Subiecte în articol: externe