x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Al treilea ATAC CU GRENADĂ în SUEDIA

Al treilea ATAC CU GRENADĂ în SUEDIA

24 Iul 2015   •   18:15
Al treilea ATAC CU GRENADĂ în SUEDIA

Un atac cu grenadă a fost comis în noaptea de joi spre vineri la Malmö, în sudul Suediei, la mai puţin de 12 ore după o altă explozie produsă în al treilea mare oraş suedez, relatează www.thelocal.se.

Poliţia a fost chemată la locul incidentului, în cartierul Halsjögatan din Malmö, la scurt timp după miezul nopţii de joi spre vineri, după ce o grenadă de mână a explodat în apropierea unei clădiri de birouri. Ferestrele au fost spulberate în deflagraţia puternică ce a afectat câteva maşini parcate în apropiere.

'Echipele noastre au concluzionat că explozia fost cauzată de o grenadă de mână', a declarat ofiţerul de poliţie Peter Martinsson pentru postul de radio public suedez.

Joi, câteva maşini şi mai multe locuinţe au fost avariate după ce o grenadă a fost aruncată într-o zonă rezidenţială, Limhamn, în zona de vest a oraşului Malmö, la două zile după ce o deflagraţie produsă lângă un centru comunitar a distrus două vehicule şi a rănit un bărbat.

Şeful poliţiei din Malmö, Stefan Sintéus, a declarat că atacurile de marţi şi joi sunt legate de un caz în care trei tineri au fost condamnaţi pentru implicare într-o explozie din zona Rosengard, incident produs în ajunul Crăciunului anul trecut.
''Este vorba de câţiva oameni care au o dispută şi care au intrat într-o spirală a răzbunării'', a explicat Sintéus pentru agenţia de presă suedeză TT.

Deocamdată nu este clar dacă explozia de joi noaptea are legătură cu celelalte două din această săptămână.

×