x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ALEGERI în Marea Britanie. David Cameron, primele declaraţii după victoria din sondaje

ALEGERI în Marea Britanie. David Cameron, primele declaraţii după victoria din sondaje

08 Mai 2015   •   09:53
ALEGERI în Marea Britanie. David Cameron, primele declaraţii după victoria din sondaje

Potrivit sondajelor de opinie realizate joi seara la ieșirea de la urne, conservatorii britanici au câștigat 316 locuri în parlament față de cele 239 câștigate de laburiști, în timp ce naționaliștii din Partidul Naționalist Scoțian (SNP) au obținut 58 din cele 59 de locuri rezervate Scoției.

Dacă aceste estimări vor fi confirmate de rezultatele finale oficiale ale scrutinului, rezultatul obținut de Partidul Laburist britanic la aceste alegeri va fi cel mai prost din ultimele trei decenii, potrivit AGERPRES.

Citeşte şi:  Marea Britanie: Presa salută victoria lui David Cameron

Liderul Partidului Conservator britanic, David Cameron, prim-ministru în exercițiu, a declarat vineri dimineață că va fi premierul tuturor britanicilor, după ce sondajele la ieșirea de la urne au indicat o victorie clară a conservatorilor în fața laburiștilor în alegerile parlamentare desfășurate, joi, în Marea Britanie.

La scurt timp după câștigarea mandatului său de parlamentar în circumscripția Oxfordshire, liderul conservatorilor britanici și-a exprimat speranța că va forma noul guvern în câteva zile.

Citeşte şi ALEGERI în Marea Britanie. Românii, prinşi la mijloc în campania electorală! Problema imigraţiei i-a afectat

El a adăugat că noaptea de joi spre vineri a fost una ''foarte solidă'' pentru Partidul Conservator, dar a precizat că este prematur de spus ce fel de rezultate vor avea aceste alegeri.

×