x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ALEGERI în Marea Britanie. Românii, prinşi la mijloc în campania electorală! Problema imigraţiei i-a afectat

ALEGERI în Marea Britanie. Românii, prinşi la mijloc în campania electorală! Problema imigraţiei i-a afectat

08 Mai 2015   •   09:29
ALEGERI în Marea Britanie. Românii, prinşi la mijloc în campania electorală! Problema imigraţiei i-a afectat
Sursa foto: Londra (pixabay.com)

Românii din Regatul Unit spun că această campanie i-a afectat. Imigraţia a fost una dintre temele preferate în campanie electorală pentru funcţia de premier al Marii Britanii. Indiferent de culoarea politică, toti candidaţii au vorbit despre măsurile pe care le vor lua împotriva imigranţilor, inclusiv împotriva românilor.

Formaţiunea anti-europeană a lui Nigel Farage, Partidul Independenţei din Marea Britanie, şi-a construit campania electorală pe măsuri împotriva imigranţilor, inclusiv împotriva românilor, potrivit ANTENA 3.

Discursul său a fost preluat şi de conservatori şi de laburişti, dornici să câştige mai mulţi votanţi.

Citeşte şi:  Marea Britanie: Presa salută victoria lui David Cameron

"S-a pus foarte mult accent pe ce fac rău românii aici, nu pe faptul că noi plătim taxe, că mulţi suntem angajaţi la companii foarte mari sau dacă nu suntem angajaţi, suntem tot plătitori de taxe şi ne vedem de viaţa noastră", a afirmat o româncă stabilită în Marea Britanie.

"S-au folosit de aceeaşi temă a imigraţiei românilor pentru că le-a fost cea mai la îndemână, pentru că au avut anumite dovezi ori chestiuni scoase din context. Pe noi ne-a afectat, bineînţeles, ca şi imagine", a spus Andreea Sima, studentă în Marea Britanie.

Citeşte şi: ALEGERI în Marea Britanie. David Cameron, primele declaraţii după victoria din sondaje

Analiştii străini spun că formarea unei coaliţii sau asigurarea sprijinului pentru noul Guvern se anunţă foarte dificile. Lucru care ar putea afecta şi viitorul românilor din Marea Britanie.

Pentru cei aproape 50 de români are îşi duc traiul la Marble Arch, însă, ziua alegerilor a trecut fără emoţii. Mulţi spun că, indiferent de rezultatul scrutinului, nu se vor întoarce prea curând în România.

×