x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegeri în SUA: Partidul Democrat aproape de a obține controlul în Senat

Alegeri în SUA: Partidul Democrat aproape de a obține controlul în Senat

13 Noi 2022   •   10:15
Alegeri în SUA: Partidul Democrat aproape de a obține controlul în Senat
Sursa foto: Hepta

Partidul Democrat a câștigat în Nevada, după ce senatoarea Catherine Cortez Masto a fost realeasă, un pas extrem de imporant pentru controlul în Senat, potrivit estimărilor Edison Research, citate de Reuters..

Cortez Masto l-a învins la limită pe contracandidatul republican Adam Laxalt, fost procuror general al statului susținut de Donald Trump.

Anterior, senatorul democrat Mark Kelly a fost reales în Arizona, vineri seara târziu, democrații vor controla cel puțin 50 de locuri în Senat. Ca urmare, vicepreședintele Kamala Harris va avea votul decisiv în camera cu 100 de membri.

„America a arătat că noi credem în democrația noastră, că rădăcinile democrației sunt adânci și puternice", a spus liderul majorității din Senat, democratul Chuck Schumer.

Până acum mandatele pentru Senat sunt distribuite 50-50 între democrați și republicani. Noii senatori vor depune jurământul pe 3 ianuarie.

Partidul Republican este aproape de controlul Camerei Reprezentanților. Oficialii continuă să numere buletinele de vot de la alegerile de la mijlocul mandatului desfășurate marți în SUA.

×
Subiecte în articol: alegeri SUA senat partidul democrat nevada