x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aleksandar Vucic: „Atacul din noaptea trecută a fost un act terorist. Vom proceda la o dezarmare aproape completă a Serbiei”

Aleksandar Vucic: „Atacul din noaptea trecută a fost un act terorist. Vom proceda la o dezarmare aproape completă a Serbiei”

de Redacția Jurnalul    |    05 Mai 2023   •   14:45
Aleksandar Vucic: „Atacul din noaptea trecută a fost un act terorist. Vom proceda la o dezarmare aproape completă a Serbiei”
Sursa foto: Hepta

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, califică atacul de vineri drept un act terorist și anunță măsuri urgente pentru a reduce armele de foc, scrie AFP.

"Atacul din noaptea trecută a fost un act terorist, în care unităţile noastre speciale au fost însărcinate cu arestarea şi neutralizarea teroristului. Criminalul a fost arestat şi nu va mai vedea lumina zilei, metaforic vorbind. Nu va mai ieşi din închisoare. Vom proceda la o dezarmare aproape completă a Serbiei", a spus acesta.  

El a precizat că vor fi schimbate condițiile de eliberare a permisului de deținere a armelor ușoare, în afara celor ale vânătorilor. 

"Atacul din noaptea trecută obligă Ministerul de Interne să modifice de urgenţă legea privind regimul armelor şi muniţiilor", a afirmat șeful statului sârb.

Circa 6,8 milioane de cetățeni dețin legal peste 765.000 de arme, dintre care 360.000 de arme de vânătoare. 

De asemenea, vor fi majorate efectivele de polițiști cu circa 1.200 de oameni în următoarea jumătate de an pentru ca fiecare școală să dispună de un polițist, pe lângă agenții de pază.

Un tânăr de 21 de ani, fiul unui ofițer, a omorât cu o armă automată 8 oameni și a rănit alți 14 în apropierea orașului Mladenovac, situat la 80 km de Belgrad. Atacul survine la două zile după ce un elev de 13 ani și ucis 8 colegi și un agent de pază de la o școală din Belgrad. Tatăl său deține legal arme de foc. 




 

×