x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă de tsunami în Indonezia, în urma a două cutremure puternice

Alertă de tsunami în Indonezia, în urma a două cutremure puternice

16 Iun 2010   •   00:00
Alertă de tsunami în Indonezia, în urma a două cutremure puternice

Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa în cutremurul cu magnitudinea 7,1 care a afectat insule din largul provinciei indoneziene Papuasia. Seismul, care a determinat declanşarea pentru scurt timp a unei alerte de tsunami, a avariat mai multe locuinţe, generând panică.



Seismul, produs la ora locală 12.16 (6.16, ora României), a fost localizat la o adâncime de zece kilometri, la 123 de kilometri sud-est de insula Biak, în largul Papuasiei occidentale, conform agenţiei de geofizică din Jakarta, citată de Mediafax. Această insulă şi cele care o înconjoară sunt izolate, slab populate şi greu accesibile.

Institutul american de geofizică (USGS) a evaluat la 7 magnitudinea seismului şi a evocat mai multe replici cu magnitudine peste 6.

În localitatea Serui, pe insula Yapen, o biserică s-a prăbuşit şi circa 150 de locuinţe au fost avariate, conform comandantului poliţiei, Deny Siregard.

Seismul a fost resimţit în capitala Papuasiei occidentale, Manokwari, situată la 250 de kilometri de insula Biak.

Indonezia este situată pe "Cercul de Foc" al Pacificului, unde activitatea vulcanică şi seismică sunt foarte puternice.

Peste 1.000 de persoane au fost ucise de un seism cu magnitudinea 7,6 care a afectat vestul insulei Sumatra în septembrie 2009.

×
Subiecte în articol: externe