x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ALERTĂ ÎN AUSTRALIA! O asistentă întoarsă din Sierra Leone este suspectă de infectare cu EBOLA

ALERTĂ ÎN AUSTRALIA! O asistentă întoarsă din Sierra Leone este suspectă de infectare cu EBOLA

09 Oct 2014   •   08:48
ALERTĂ ÎN AUSTRALIA! O asistentă întoarsă din Sierra Leone este suspectă de infectare cu EBOLA

O asistentă în vârstă de 57 de ani, întoarsă din Sierra Leone, a fost izolată într-un spital din Cairns, Australia, fiind suspectă de infectare cu Ebola, anunţă Russia Today.

Luni, o asistentă medicală de la spitalul La Paz din Madrid a fost testată pozitiv pentru virusul Ebola, devenind prima persoană care a contractat acest virus în afara Africii.

Ieri, Casa Albă a anunţat că vor fi sporite controalele pe cinci aeroporturi din SUA, unde ajunge majoritatea pasagerilor din Liberia, Sierra Leone şi Guineea. "Marea majoritate a persoanelor venind din aceste trei ţări (cele mai afectate de epidemie) vor fi supuse unor controale suplimentare", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest.

Cele cinci aeroporturi vizate sunt JFK (New York), Newark (New Jersey), Dulles (Washington) şi aeroporturile internaţionale din Atlanta şi Chicago. Prima persoană diagnosticată cu Ebola în Statele Unite, liberianul Thomas Eric Duncan, a decedat miercuri dimineaţă la spitalul din Dallas unde fusese internat.

Epidemia de Ebola din Africa de Vest, cea mai gravă din istoria acestei febre hemoragice de la apariţia virusului în 1976, a făcut 3.865 de morţi din cele 8.033 de cazuri de îmbolnăvire, potrivit celui mai recent raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), până la data de 5 octombrie.


×