x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia, în ALERTĂ: Moscova aşteaptă cea mai puternică furtună de zăpadă din ultimii 50 de ani

Rusia, în ALERTĂ: Moscova aşteaptă cea mai puternică furtună de zăpadă din ultimii 50 de ani

13 Mar 2013   •   13:11
Rusia, în ALERTĂ: Moscova aşteaptă cea mai puternică furtună de zăpadă din ultimii 50 de ani

Una din cele mai puternice furtuni de zăpadă din ultimii 50 de ani urmează să lovească partea europeană a Rusiei vineri și sâmbătă, ninsorile fiind prognozate încă de miercuri. Capitala rusească este deja în alertă, rușii așteptându-se la o cantitate anormală de precipitații pentru luna martie, potrivit b1.ro. Meteorologii au prognozat temperaturi de minus 20 de grade Celsius. În unele regiuni mercurul ar putea coborî până la minus 27 de grade.

În Siberia, viscolul a pus stăpânire pe regiunile Novosibirsk, Omsk, Tomsk şi Celiabinsk. Din cauza troienelor şi rafalelor de vânt, zeci de zboruri au fost anulate, în ultimele zile, iar traficul rutier a fost paralizat. 130 de persoane, printre care şi 22 de copii, au devenit prizonieri în propriile maşini.

Peste 60 de automobile au rămas blocate pe o autostradă din Novosibirsk. Oamenii au fost nevoiţi să aştepte ore întregi echipele de salvare. În Celeabinsk, o avalanşă de zăpadă a acoperit o mică localitate. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

La sfârşitul săptămânii trecute, cel puţin şapte oameni au murit în Rusia, din cauza condiţiilor meteo extreme.

×