x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă la granița cu Afganistanul ! Pakistanul a închis frontiera pe timpul scrutinului

Alertă la granița cu Afganistanul ! Pakistanul a închis frontiera pe timpul scrutinului

27 Sep 2019   •   11:25
Alertă la granița cu Afganistanul ! Pakistanul a închis frontiera pe timpul scrutinului

Pakistanul a închis astăzi toate trecerile de frontieră cu Afganistanul pentru a îmbunătății securitatea înaintea alegerilor prezidențiale din țara vecină, aflată în război, după ce insurgenţii talibani au ameninţat cu perturbarea scrutinului. Punctele de trecere de la graniță vor rămâne închise circulaţiei persoanelor şi camioanelor cu marfă timp de două zile, a precizat Ministerul pakistanez de Externe.

Alegerile pentru un nou preşedinte afgan sunt programate sâmbătă, pe fondul temerilor legate de violenţă după ce liderii talibani le-au ordonat insurgenţilor să boicoteze alegerile. Au circulat informaţii că aceștia îşi lansează atacurile mortale în Afganistan folosind ascunzătorile lor de peste graniţă, cu complicitatea agenţiilor de spionaj pakistaneze. Islamabadul neagă însă acest lucru.

În afară de închiderea completă a frontierei în această perioadă, Pakistanul a implementat măsuri de securitate suplimentare la treceri pentru a se asigura că militanţii nu ajung în Afganistan.

Alegerile au loc la câteva săptămâni după ce un recentele negocieri de pace între Statele Unite şi talibani au eșuat, declanşând temeri legate de intensificarea violenţelor în Afganistan, ţara aflată în război din 2001.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: afganistan pakistan