x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ALERTĂ MAXIMĂ în Japonia: Un nou taifun se apropie de Fukushima

ALERTĂ MAXIMĂ în Japonia: Un nou taifun se apropie de Fukushima

25 Oct 2013   •   15:26
ALERTĂ MAXIMĂ în Japonia: Un nou taifun se apropie de Fukushima

Compania care administrează centrala nucleară avariată de la Fukushima, Tepco, a anunțat vineri că va lua măsuri speciale pentru a evita incidentele, în condițiile în care sunt așteptate precipitații importante odată cu sosirea taifunului Francisco, care se apropie de Japonia, relatează AFP și Kyodo, citate de Agerpres.

Potrivit Agenției de meteorologie nipone, acest al 27-lea taifun al anului din Asia urmează să treacă sâmbătă pe la sud de arhipelag și să provoace importante precipitații pe o suprafață extinsă a țării.

Vor fi alocate efective speciale pentru supravegherea situației și vor fi mobilizate echipe suplimentare dacă este necesar, a declarat un purtător de cuvânt al Tepco în cursul unei conferințe de presă.

În cursul trecerii recentului taifun Wipha în apropiere de centrala care a fost grav avariată de tsunami la 11 martie 2011, apa de ploaie s-a revărsat în 12 locuri unde sunt instalate rezervoare de stocare a lichidului radioactiv și o parte s-a scurs, se pare, spre ocean, fără însă ca nivelul de contaminare să poată fi verificat. De această dată, Tepco dorește să minimizeze riscurile prin instalarea de noi dispozitive pentru a pompa apa ce se acumulează în zona rezervoarelor, înconjurate de un mic dig.

×