x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ALERTĂ ROȘIE în Japonia, din cauza taifunului Halong: Sute de zboruri anulate, zeci de mii de oameni evacuați (VIDEO)

ALERTĂ ROȘIE în Japonia, din cauza taifunului Halong: Sute de zboruri anulate, zeci de mii de oameni evacuați (VIDEO)

09 Aug 2014   •   13:52
ALERTĂ ROȘIE în Japonia, din cauza taifunului Halong: Sute de zboruri anulate, zeci de mii de oameni evacuați (VIDEO)

Aproximativ 470 de zboruri au fost anulate sâmbătă în Japonia, blocând mii de turişti în sud-vestul ţării plasat în alertă roşie din cauza apropierii taifunului Halong, informează France Presse, conform Agerpres. Cu vânturi de până în 200 km/h, ploi abundente şi valuri de peste 10 metri pe coaste, Halong ar putea atinge solul din sud-vestul arhipelagului sâmbătă seara sau duminică, potrivit Agenţiei Meteorologie din Japonia.

Prefectura Mie, situată la aproximativ 300 km vest de Tokyo, a fost pusă în stare de alertă maximă, ceea ce înseamnă că taifunul ar putea provoca morţi şi daune însemnate.

Într-un mesaj pe site-ul său, agenţia cere populaţiei din regiune să rămână în alertă maximă din cauza riscului de inundaţii şi alunecări de teren în timpul trecerii taifunului.

În total, 473 de zboruri au fost anulate sâmbătă, blocând mii de turişti care îşi începeau concediul în Japonia. La Tokushima, pe insula Shikoku, autorităţile au recomandat evacuarea a aproximativ 44.000 de locuitori.

La ora 04.00 GMT, Halong se afla la 210 km de punctul de sud al insulei Shikoku şi avansa cu o viteză de 15 km/h, potrivit agenţiei meteo.

×