x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ALERTĂ TERORISTĂ în Palma de Mallorca. Cât de sigure mai sunt plajele din Europa

ALERTĂ TERORISTĂ în Palma de Mallorca. Cât de sigure mai sunt plajele din Europa

19 Apr 2016   •   15:04
ALERTĂ TERORISTĂ în Palma de Mallorca. Cât de sigure mai sunt plajele din Europa

Cotidianul german Bild deschide ediția de marți cu un subiect care dă fiori reci europenilor care vor să își petrească vacanța de vară pe plajele continentului.


O alertă teroristă a fost declanșată la Palma de Mallorca, important punct turistic al Spaniai, după ce poliția a arestat un individ care recruta susținători ai grupării teroriste ISIS prin intermediul internetului.


Marocanul, în vârstă de 26 de ani, a fost reținut de poliția spaniolă în capitala insulei, în cursul dimineții, după ce străzile din districtul Son Gotleu, au fost închise. Blocul de 5 etaje în care locuia marocanul a fos înconjurat de 15 polițiști înarmați, arestarea survenind în apartamentul în care locuia bărbatul.


Poliția spaniolă a declarat că marocanul reprezenta o ”clară amenințare pentru securitatea națională”.


Această anchetă vine în contextul în care au apărut informații conform cărora plajele din Spania, Franța și Italia vor fi următoarele țiinte ale teroriștilor ISIS.


Build relatează că agențiile de informații italiene și-ar fi avertizat omologii germani că militanți ISIS care se vor da drept vânzători ambulanți ar putea executa atacuri sinucigașe asupra turiștilor aflați pe plaje, însă informația nu a putu fi verificată, relatează independent.co.uk.

×
Subiecte în articol: alerta terorista palma de mallorca