x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ALERTĂ Un oraş întreg a fost învăluit într-o ceaţă galbenă. 9 milioane de oameni sunt în stare de panică (VIDEO)

ALERTĂ Un oraş întreg a fost învăluit într-o ceaţă galbenă. 9 milioane de oameni sunt în stare de panică (VIDEO)

12 Iun 2012   •   11:22
ALERTĂ  Un oraş întreg a fost învăluit într-o ceaţă galbenă. 9 milioane de oameni sunt în stare de panică (VIDEO)

Copiii si batranii din metropola chineza Wuhan au fost sfatuiti de autoritati sa nu iasa din case, luni, dupa ce o ceata galbuie s-a lasat peste orasul de noua milioane de locuitori, relateaza media locale, citate de AFP.

Ceata opaca de culoare galbuie, cu accente verzi a inglobat orasul in dimineata zilei de ieri, determinand cetatenii sa fuga inapoi in case si sa-si ia masti pentru protejarea cailor respiratorii.

"Copiii, batranii si persoanele cu probleme respiratorii sunt sfatuite sa ramana in case", a anuntat Departamentul de Protectie a Mediului din provincia Hubei.

Potrivit agentiei de presa de stat Xinhua, ceata a fost rezultatul arderii fanului din jurul orasului. Pe internet, insa, au aparut zvonuri ca norul galben ar fi de fapt rezultatul unui explozii la un complex chimic din nordul orasului.

"M-am uitat pe fereastra si nu mi-a venit sa cred ce vad. De 31 de ani de cand locuiesc in Wuhan nu am vazut asa ceva. Suntem foarte ingrijorati, pentru ca nu stim despre ce e vorba", a declarat o localnica.

Poluarea aerului este o problema tot mai acuta in marile orase din China, autoritatile din aceasta tara fiind acuzate, in mod repetat, de organizatiile de protectie a mediului ca musamalizeaza proportiile poluarii.

Potrivit masuratorilor autoritatilor, aerul din Wuhan avea o concentratie de particule in suspensie de 0,574 miligrame pe metru cub, la ora pranzului, de trei ori mai mare decat valorile obisnuite.

Cauza a fost desemnata, insa, tot arderea fanului de catre fermieri.

Wuhan este capitala provinciei Hubei si un important centru industrial.

×
Subiecte în articol: ceata galbena ceata china