x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aliatul lui Kaczynski s-a supărat din nou pe UE

Aliatul lui Kaczynski s-a supărat din nou pe UE

19 Apr 2010   •   00:00

Preşedintele ceh, Vaclav Klaus, a criticat dur absenţa liderilor UE de la funeraliile preşedintelui polonez, Lech Kaczynski. "Faptul că nu a venit nimeni de la Bruxelles nu are nici o scuză", a spus Klaus, aflat la Cracovia, adăugând că "se vede că toate cuvintele mari sunt doar clişee".

Aliat fidel al lui Kaczynski, euroscepticul Klaus a ajuns la Cracovia cu trenul şi apoi cu maşina, împreună cu soţia sa, Livia, premierul ceh, Jan Fischer, şi arhiepiscopul de Praga, Dominik Duka.

Majoritatea liderilor europeni aşteptaţi iniţial la Cracovia au renunţat la participarea la funeralii, din cauza blocării traficului aerian în Europa. Printre aceştia se numără şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, dar şi preşedintele UE, Herman Van Rompuy. Preşedintele Parlamentului European, polonezul Jerzy Buzek, a venit însă de la Bruxelles, parcurgând cu maşina 1.300 de kilometri. Buzek îl cunoştea foarte bine pe preşedintele defunct, care făcuse parte din echipa de miniştri din perioada în care actualul preşedinte al PE fusese premier al Poloniei. Numai 20 din cele 98 de delegaţii care îşi anunţaseră iniţial participarea au fost prezente duminică la ceremonia funerară de la Cracovia. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: externe