x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Altă gafă: Obama i-a făcut cadou reginei Marii Britanii un iPod

Altă gafă: Obama i-a făcut cadou reginei Marii Britanii un iPod

de Sînziana Stancu    |    01 Apr 2009   •   00:00
Altă gafă: Obama i-a făcut cadou reginei Marii Britanii un iPod

Regina mai avea unul, pe care şi-l cumpărase în 2005. Elizabeta a II-a i-a dat în schimb cuplului prezidenţial american un cadou standard pentru demnitarii străini: o ramă de argint, cu fotografia ei alături de ducele de Edinburgh.

Barack şi Michelle Obama s-au întâlnit cu regina la Palatul Buckingham, unde i-au dat cadoul, care conţinea imagini video şi fotografii de la vizita ei, în 2007, în statele Unite, scrie The Telegraph.

Un reporter de la USA Today a mai dezvăluit că Obama i-ar fi dat şi o colecţie rară de cântece, semnată de Richard Rogers. Obama nu şi-a dat seama că a făcut o gafă şi, cu puţin timp înainte, "plusase" şi cu ocazia conferinţei de presă comune cu premierul Gordon Brown, când ţinuse neapărat să spună că "în Marea Britanie, tot ce admiră mai mult este regina (...) pentru decenţa ei, pentru civilizaţie şi pentru tot ce reprezintă ea".

După gafa cu iPod-ul, britanicii şi anglofilii din Statele Unite şi-au adus aminte şi de gafa anterioară, când Obama i-a făcut cadou lui Brown un set de DVD-ri cu filme americane clasice, care nici măcar nu erau compatibile cu sistemele de redare din aparatele video din Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: externe