x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasada Algeriei din Tripoli ATACATĂ CU EXPLOZIBILI

Ambasada Algeriei din Tripoli ATACATĂ CU EXPLOZIBILI

17 Ian 2015   •   20:40
Ambasada Algeriei din Tripoli ATACATĂ CU EXPLOZIBILI

Ambasada Algeriei din Tripoli a fost ţinta unui atac cu explozibili, soldat cu rănirea a trei persoane, inclusiv un poliţist, a indicat o sursă din domeniul securităţii libiene, citată de AFP. Ramura libiană a organizaţiei Statul Islamic (SI) a revendicat atacul într-un scurt mesaj, însoţit de o fotografie şi difuzat pe Twitter, a relatat SITE, centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste.

Ambasada algeriană era închisă, la fel ca majoritatea reprezentanţelor străine, care şi-au evacuat personalul din Tripoli în vara anului trecut, din cauza luptelor violente care au dus la preluarea controlului, în august, de către coaliţia miliţiilor Farj Libya, al capitalei şi al aeroportului său internaţional.

În cursul dimineţii, un grup de atacatori au aruncat ''o pungă plină cu explozibili'' în direcţia unei maşini de poliţie care păzea clădirea ambasadei, situată în centrul oraşului Tripoli, a indicat o sursă a securităţii libiene, precizând că unul dintre poliţişti şi doi trecători au fost răniţi, iar ambasada şi maşini parcate în apropiere au fost avariate.

×