x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasadorul Rusiei la Paris, chemat să dea explicații despre uciderea a doi francezi în Ucraina

Ambasadorul Rusiei la Paris, chemat să dea explicații despre uciderea a doi francezi în Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    05 Feb 2024   •   23:00
Ambasadorul Rusiei la Paris, chemat să dea explicații despre uciderea a doi francezi în Ucraina
Sursa foto: Hepta

Ambasadorul Rusiei la Paris a fost chemat la Ministerul de Externe din Franța să dea explicații despre uciderea a doi francezi în Ucraina. Este vorba despre doi lucrători umanitari care au murit în timpul unui atac aerian.

Cei doi voluntari au fost uciși și alți trei au fost răniți în timpul unui atac cu drone lansat de ruși asupra regiunii Herson, din sudul Ucrainei, pe 1 februarie. Ministrul de externe Stephane Sejourne a descris atacul drept un act de „barbarie”.

Ambasadorul Rusiei a fost chemat luni la Ministerul de Externe din Franța, potrivit Reuters.

Relațiile dintre Rusia și Franța s-au deteriorat după ce rușii au invadat Ucraina. Relațiile s-au stricat și mai tare în ultimele săptămâni, deoarece Parisul și-a sporit sprijinul pentru Ucraina și a promis că va trimite la Kiev mai multe rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune.

De asemenea, Franța a acuzat Rusia că răspândește în mod obișnuit informații false. Diplomații de la Paris au respins acuzațiile potrivit cărora ar avea mercenari în Ucraina. De asemenea, a fost considerată dezinformare acuzația rușilor potrivit căreia rachetele care au doborât un avion rusesc plin cu prizonieri de război ucraineni ar proveni dintr-un sistem francez de apărare aeriană.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: franta ucraina Rusia ambasador rus