x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasadorul macedonean la NATO critică summit-ul de la Bucureşti

Ambasadorul macedonean la NATO critică summit-ul de la Bucureşti

de Sînziana Stancu    |    11 Aug 2010   •   00:00

Noul ambasador al Macedoniei la Alianţa Nord-Atlantică, Martin Trenevski, a afirmat că summit-ul NATO de la Bucureşti, din 2008, nu a fost un succes pentru Macedonia.



Cunoscut pentru declaraţiile anti-NATO, Trenevski a afirmat că "Alianţa Nord-Atlantică comite agresiuni politice şi economice împotriva Macedoniei", acordând susţinere Greciei, dezvăluie EUObserver.

Prezentând programul său în Parlamentul de la Skopje, Trenevski a declarat că va cere Alianţei să "corecteze concluziile summit-ului de la Bucureşti şi să îşi schimbe atitudinea faţă de Macedonia".

Neînţelegerile dintre Macedonia şi Grecia sunt mai vechi şi au la bază numele republicii Macdonia. Aceasta şi-a proclamat independenţa în 1991, dar Atena şi Skopje au continuat polemicile pe aceeaşi temă, care au culminat în aprilie 2008, la summit-ul de la Bucureşti, când Grecia a blocat aderarea Macedoniei la NATO.

Concluziile summit-ului de la Bucureşti, prin care Macedonia este obligată să rezolve probleme numelui înainte de a adera, constituie o "abordare birocratică" asumată de Alianţă, consideră Trenevski, al cărui mandat de ambasador la NATO va începe la 1 septembrie.

×
Subiecte în articol: externe