x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasadorul SUA s-a întâlnit cu premierul Ponta la Guvern

Ambasadorul SUA s-a întâlnit cu premierul Ponta la Guvern

07 Aug 2012   •   08:13
Ambasadorul SUA s-a întâlnit cu premierul Ponta la Guvern

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a avut, marti dimineata, o intalnire cu premierul Victor Ponta, la Palatul Victoria.

Surse oficiale au confirmat informatia pentru MEDIAFAX, precizand ca intalnirea face parte din seria intrevederilor periodice pe care le au ambasadorii cu oficialii romani.

Precedenta intalnire dintre premierul Victor Ponta si ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, a avut loc in 2 iulie.

Mark Gitenstein a fost, luni, la sediul Ministerului Administratiei si Internelor, unde s-a intalnit cu ministrul demisionar Ioan Rus, a declarat, pentru "Gandul", Biroul de presa al misiunii SUA la Bucuresti.

Ambasada Statelor Unite a subliniat ca Gitenstein se intalneste des cu oficialii romani, iar vizita de luni, chiar daca a avut loc in ziua demisiei lui Rus, "nu a fost cu nimic diferita" de celelalte efectuate pana in prezent.

Biroul de presa al ambasadei americane s-a limitat doar la confirmarea vizitei lui Mark Gitenstein la MAI, fara a divulga ce anume a discutat diplomatul cu ministrul demisionar.

Ambasadorul american la Bucuresti a urmarit indeaproape evenimentele politice din ultimele luni si a facut apel in repetate randuri la respectarea independentei justitiei romane si a statului de drept.

De altfel, Ambasada SUA a lansat zilele trecute si un apel la adresa politicienilor romani, pe care ii indemna sa lase Curtea Constitutionala sa ia o decizie "bazata pe principii", in ceea ce priveste rezultatul referendumului pentru demiterea presedintelui.

"Curtea Constitutionala trebuie lasata sa ia o decizie bazata pe principii, in mod independent, fara niciun amestec din afara. Este esential ca poporul roman sa aiba incredere ca referendumul s-a desfasurat in mod liber si corect si ca regulile stabilite au fost aplicate", a declarat misiunea diplomatica americana, inainte de anuntul CC privind amanarea validarii sau a invalidarii referendumului.

Mediafax

×