x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ameninţat de poliţie

Ameninţat de poliţie

09 Mai 2009   •   00:00

Un actor din Republica Moldova, reţinut pentru că a participat la protestele violente din 7 aprilie, susţine că a fost forţat de poliţia moldoveană să semneze acte şi să facă anumite declaraţii, în faţa unei camere video, în legătură cu manifestaţiile, relatează PRO TV Chişinău, citat de Mediafax.



Sergiu Voloc, care a jucat rolul unui poliţist în scurtmetrajul "Plictis şi inspiraţie", a recunoscut că a aruncat cu pietre în sediul Preşedinţiei la 7 aprilie şi că o perioadă a stat ascuns. La sfârşitul săptămânii trecute, după intrarea în vigoare a ordinului dat de preşedintele Vladimir Voronin privind amnistierea şi încetarea urmăririlor protestatarilor, Voloc ar fi fost reţinut de poliţişti pe stradă. Acuzat de consum de droguri, dar deţinut pentru faptul că a participat la protestele din 7 aprilie, Voloc a fost eliberat vineri de la Comisariatul general de poliţie, după o perioadă de cinci zile.

Voloc susţine că a fost ameninţat că, dacă nu va face ceea ce i se cere, va rămâne în închisoare mai mulţi ani. "Mi-au pus camera în faţă şi au spus să declar că îmi pare rău de ce am făcut şi că preşedintele Voronin m-a iertat (...). În caz contrar mi-au spus că voi avea alte dosare şi voi face puşcărie." Actorul a mărturisit că a fost deţinut în condiţii inumane, într-o încăpere foarte rece şi alături de alte persoane, bolnave de tuberculoză. Serviciul de presă al Ministerului moldovean de Interne nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzaţiile.

×
Subiecte în articol: externe