x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe America revine la lucru: Economia SUA a generat peste 530.000 de locuri de muncă în octombrie

America revine la lucru: Economia SUA a generat peste 530.000 de locuri de muncă în octombrie

06 Noi 2021   •   22:00
America revine la lucru: Economia SUA a generat peste 530.000 de locuri de muncă în octombrie

Peste 530.000 de locuri de muncă au apărut în Statele Unite în luna octombrie, o cifră care depăşeşte predicţiile experţilor în economie, iar rata şomajului este în scădere, informează postul NBC News şi site-ul Axios.com.

Conform Oficiului pentru Statistică în domeniul Muncii, în octombrie, economia SUA a generat 531.000 de locuri de muncă, deşi experţii se aşteptau la aproximativ 450.000 de posturi. Este vorba de o creştere semnificativă comparativ cu luna septembrie, când în SUA au fost create 194.000 de locuri de muncă.

Rata şomajului este de 4,6%, în scădere de la 4,8%, cât era în septembrie.

"America revine la lucru. Economia noastră începe să funcţioneze pentru mai mulţi americani. Înainte de aprobarea Planului de relansare economică, analiştii preconizau că abia în 2023 vom ajunge la o rată a şomajului de 4,6%. Astăzi, am atins acest nivel, cu doi ani înainte ca analiştii să creadă că ar fi posibil", a declarat preşedintele Joseph Biden.

Potrivit celor mai noi date, economia SUA a recuperat deja 80% din locurile de muncă pierdute în 2020 din cauza recesiunii apărute pe fondul crizei pandemiei.

"Ritmul mai lent din ultimele luni a fost în principal rezultatul transmiterii variantei Delta a coronavirusului. Pe măsură ce cazurile de COVID-19 încep să scadă, ne aşteptăm ca relansarea economică să se accelereze", afirmă Daniel Zhao, analist la platforma online pentru monitorizarea locurilor de muncă Glassdoor.com.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden