x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Amintirile de pe Titanic au fost postate online. Vezi ce conţin cele 200.000 de documente

Amintirile de pe Titanic au fost postate online. Vezi ce conţin cele 200.000 de documente

09 Apr 2012   •   14:58
Amintirile de pe Titanic au fost postate online. Vezi ce conţin cele 200.000 de documente

Circa 200.000 de documente, printre care fotografii, lista pasagerilor, lista cu membrii echipajului, dar si testamente ale pasagerilor de pe Titanic, au fost postate online pe site-ul ancestry.co.uk, pentru a comemora implinirea a 100 de ani de la cel mai celebru naufragiu din istorie.

Ancestry.co.uk, specializat in cercetari din domeniul genealogiei, prezinta registrul pasagerilor care s-au imbarcat la bordul Titanicului din orasele Southampton (Anglia) si din Queenstown (in prezent orasul Cobh din Irlanda), dar care nu contine numele pasagerilor care s-au imbarcat din orasul Cherbourg (Franta).

Aceste registre contin, potrivit BBC online,- numele, varstele si profesiile pasagerilor si diverse date despre membrii echipajului.

Acelasi site a postat si testamentul intocmit de Edward Smith - capitanul de pe Titanic - si cele intocmite in ultima clipa de afaceristii americani Benjamin Guggenheim si John Jacob Astor, care au pierit in urma naufragiului produs in noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912.

Documentele, care pot fi accesate in mod gratuit pana pe 31 mai, includ si fotografii de arhiva, date despre cele 328 de cadavre descoperite in apele Oceanului Atlantic si o lista de pasageri furnizata de Carpathia, pachebotul sosit in ajutorul naufragiatilor de pe Titanic si care a salvat cateva sute dintre supravietuitorii tragediei.

"Multe familii au auzit zvonuri potrivit carora au avut un stramos la bordul Titanicului si o parte dintre ele au pierdut dovezile care atesta acest lucru. Suntem bucurosi sa oferim publicului acces gratuit la aceste date pretioase", a declarat Miriam Silverman, o coordonatoare a site-ului.

Titanicul s-a scufundat in largul insulei Terranova in timpul calatoriei sale inaugurale de la Southampton la New York, dupa ce s-a ciocnit de un aisberg in noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912. Aproximativ 1.500 de persoane au murit atunci in apele inghetate ale Atlanticului de nord si circa 700 de pasageri au supravietuit.

Numarul de persoane aflate la bordul Titanicului si bilantul catastrofei variaza in functie de sursele citate. Site-ul ancestry.co.uk vorbeste despre aproximativ 2.228 de pasageri si membri ai echipajului la bordul Titanicului si aproximativ 1.517 morti, in timp ce potrivit anchetei oficiale britanice 711 persoane au supravietuit dintre cei 2.201 pasageri aflati la bordul transatlanticului.

×
Subiecte în articol: online amintiri catastrofa titanicului