x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Amnesty International: Rusia a ucis sute de civili în Harkov folosind muniții cu dispersie

Amnesty International: Rusia a ucis sute de civili în Harkov folosind muniții cu dispersie

13 Iun 2022   •   10:14
Amnesty International: Rusia a ucis sute de civili în Harkov folosind muniții cu dispersie
Sursa foto: Agerpres

Rusia a ucis sute de civili în Harkov folosind muniții cu dispersie, interzise pe scară largă, potrivit unui nou studiu realizat de Amnesty International, citat de BBC.

Amnesty International a anunțat că a găsit dovezi că forțele rusești au folosit în mod repetat bombe și muniții cu dispersie - rachete care aruncă mine mai mici care explodează ulterior la intervale de timp programate.

Jurnaliștii de la BBC susțin că au vizitat cinci locuri în cartiere rezidențiale din Harkov și au văzut dovezi ale folosirii acestor arme controversate.

„Aceste impacturi provin de la munițiile cu dispersie, este o semnătură clasică”, a declarat Mark Hizney, cercetător senior în cadrul diviziei de armament a Human Rights Watch, un grup de campanie. „Iar într-o imagine se poate vedea o rămășiță a unei aripioare stabilizatoare de la una dintre submuniții”, a spus el.

Munițiile cu dispersie sunt controversate, deoarece acestea detonează în aer și eliberează un grup de bombe mai mici care cad fără discriminare pe o suprafață mare, punând în pericol civilii.

Peste 120 de țări au semnat un tratat care interzice utilizarea acestor arme - deși nici Rusia și nici Ucraina nu sunt semnatare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina