x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anchetă în Rusia, după o înregistrare video cu o femeie lovită de un polițist

Anchetă în Rusia, după o înregistrare video cu o femeie lovită de un polițist

13 Aug 2019   •   07:08
Anchetă în Rusia, după o înregistrare video cu o femeie lovită de un polițist

Ministerul de interne rus a deschis luni o anchetă, după ce au circulat imagini cu o femeie lovită violent în abdomen de un ofiţer de poliţie în timpul unei manifestaţii la Moscova, în contextul înăspririi măsurilor de represiune împotriva opoziţiei, relatează AFP.

Înregistrarea video vizionată de peste 360.000 de persoane arată o tânără târâtă de patru poliţişti mascaţi, dintre care unul o bate aparent fără niciun motiv. Imaginile au provocat indignare în mass-media şi în reţelele de socializare.

Contactată de portalul de ştiri Mediazona, tânăra filmată, Daria Sosnovskaia, în vârstă de 26 de ani, a explicat că a fost arestată pentru că a protestat împotriva reţinerii de către poliţie a unei persoane cu dizabilităţi. ''Mai mulţi poliţişti au început să alerge spre mine, nu ştiam cine sunt. (...) A fost extrem de neplăcut. Am simţit imediat dureri peste tot, nu puteam să mai respir. Coastele, ficatul s-au contractat'', a relatat ea.

Sosnovskaia a explicat că a fost dusă ulterior, împreună cu alte persoane arestate, la o secţie de poliţie unde nu i s-a permis să contacteze un avocat timp de câteva ore, după care a fost eliberată şi i s-a înmânat un proces verbal.

Ministerul de interne a promis că vinovaţii vor fi traşi la răspundere.

Un avocat al organizaţiei neguvernamentale pentru apărarea drepturilor omului Agora a propus pe Twitter o recompensă de 100.000 de ruble (1.350 de euro) pentru identificarea poliţistului violent.

Opoziţia rusă a organizat în ultimele săptămâni mai multe manifestaţii de amploare la Moscova, cerând să li se permită candidaţilor săi să participe la alegerile locale din 8 septembrie. La manifestaţia autorizată de sâmbătă, cea mai importantă din Rusia de la revenirea lui Vladimir Putin la Kremlin, în 2012, au participat aproape 60.000 de oameni. La Moscova au fost înregistrate 256 de arestări. Două manifestaţii anterioare neautorizate au fost reprimate de poliţie, care a arestat peste 1000 de protestatari; numeroşi martori au vorbit despre violenţe din partea forţelor de ordine.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Rusia