x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ancheta Parchetului din Paris privind scandalul Mediapart, cu finanţarea campaniei lui Sarkozy

Ancheta Parchetului din Paris privind scandalul Mediapart, cu finanţarea campaniei lui Sarkozy

de Marina Constantinoiu    |    01 Mai 2012   •   10:31
Ancheta Parchetului din Paris privind scandalul Mediapart, cu finanţarea campaniei lui Sarkozy

Parchetul din Paris a deschis luni o ancheta dupa o plangere a presedintelui francez Nicolas Sarkozy impotriva Mediapart pentru publicarea unei note pe care el a calificat-o drept "falsa", referitoare la presupusa finantare de catre Libia a campaniei sale din 2007, relateaza AFP. Plangerea lui Sarkozy, depusa in cursul dupa-amiezii, vizeaza site-ul Mediapart, pe directorul sau Edwy Plenel si pe jurnalistii Fabrice Arfi si Karl Laske, care au semnat sambata un articol despre presupusul proiect de finantare libiana a campaniei lui Sarkozy in 2007, a declarat pentru AFP o sursa judiciara.

"Ancheta, deschisa pentru "fals si uz de fals" si "publicare de informatii false", a fost incredintata directorului regional al politiei judiciare. Acuzatiile vehiculate de Mediapart le amintesc pe cele care au fost lansate in martie 2011 de fiul lui Muammar Gaddafi, Saif al Islam, care a declarat pentru Euronews ca Libia a finantat campania lui Sarkozy in 2007. Presedintele candidat a adaugat ca ii este "rusine pentru agentia France Presse ca a publicat o alerta pe baza unui document fals" si, la modul mai general, pentru toti cei care au folosit acest document.

×