x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ancheta va continua în Ungaria

Ancheta va continua în Ungaria

20 Mai 2009   •   00:00

Procurorii bolivieni vor merge în Ungaria pentru a continua ancheta privind cetăţenii ucişi la Santa Cruz. Potrivit presei boliviene, citate de agenţia de presă ungară MTI, o delegaţie de procurori din Bolivia intenţionează să se deplaseze în Ungaria pentru a investiga relaţia unor cetãþeni ungari cu "conspiraţia antistatală" descoperită în Bolivia în aprilie.



În cadrul acestei vizite, procurorul Marcelor Sosa şi-ar fi anunţat intenţia de a se întâlni, printre alţii, cu Tibor Revesz, liderul unui grup de extremă dreapta din Ungaria, considerat unul dintre principalele personaje din acest caz. Ungaria nu a primit informaţii despre această vizită, informează MTI, citând declaraţia unui purtător de cuvânt al Ministerului ungar de Externe.

În cursul unei operaţiuni pentru dejucarea acestei presupuse conspiraţii, la 16 aprilie, Eduardo Rozsa Flores, care deţine triplă cetăţenie - ungară, boliviană şi croată, cetăţeanul româno-ungar Arpad Magyarosi şi irlandezul Michael Martin Dwyer au fost împuşcaţi mortal de forţele de ordine. Alte două persoane au fost reţinute de poliţie, în Santa Cruz - Elod Toaso, cetăţean român şi ungar, şi Mario Tadici, cetăţean boliviano-croat.

×
Subiecte în articol: externe