x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angajat al Parlamentului britanic, arestat fiind bănuit că a spionat pentru China

Angajat al Parlamentului britanic, arestat fiind bănuit că a spionat pentru China

de Redacția Jurnalul    |    11 Sep 2023   •   11:45
Angajat al Parlamentului britanic, arestat fiind bănuit că a spionat pentru China

Premierul britanic Rishi Sunak și-a exprimat „îngrijorarea puternică" cu privire la ingerințele chinezești, după ce un fost angajat al Parlamentului britanic a fost arestat. El este suspectat că a spionat pentru China, potrivit CNN.

Premierul britanic a declarat că i-a transmis premierului chinez „îngrijorările sale foarte puternice" cu privire la potențialul amestec al chinezilor în democrația britanică, după ce un angajat al parlamentului a fost arestat sub suspiciunea de spionaj pentru China.

Declarația a fost făcută pentru jurnaliști în timpul summitului G20 de la New Delhi. Asta după ce duminică ziarul britanic The Sunday Times a dezvăluit povestea de spionaj, anunțând că fostul angajat și încă un bărbat au fost arestați în primăvară în baza Legii britanice privind secretele oficiale.

Se pare că angajatul Parlamentului avea legături cu politicieni de rang înalt din Partidul Conservator, inclusiv cu ministrul securității Tom Tugendhat. Cei doi au fost audiați și apoi au fost eliberați pe cauțiune.

Ambasada Chinei la Londra a negat acuzațiile de spionaj.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: China spionaj britanic