x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel, implicată în scandalul Volkswagen?

Angela Merkel, implicată în scandalul Volkswagen?

24 Sep 2015   •   13:49
 Angela Merkel, implicată în scandalul Volkswagen?

Angela Merkel a fost acuzată de membrii opoziției că nu ar fi străină de ceea ce s-a întâmplat la Volkswagen și că, alături de guvern, ar fi mușamalizat totul.

Partidul verzilor din Germania susține că miniștrii știau încă din vară că Volkswagen trișează la scară largă, înșelând testele care măsoară nivelul noxelor, scrie dailymail.co.uk.

Oliver Krischer, liderul opoziției, a declarat pentru canalul de televiziune german N24: „Membrii guvernului au recunoscut în iulie că știu de existența acestui soft utilizat în SUA și este clar că știau, de fapt, că era utilizat la scară largă.”

Potrivit Agerpres, Volkswagen este acuzat că ar fi manipulat rezultatele testelor autorităților SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor dar nu și în timpul operațiunilor normale. Din acest motiv nivelul poluării era mai ridicat, susține Agenția pentru Protecția Mediului din SUA (EPA).

Aproximativ 482.000 de vehiculele diesel produse în perioada 2008 — 2015 sub brandurile Volkswagen și Audi includ acel software destinat să modifice nivelul emisiilor, a anunțat EPA. Amenzile totale ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari (16 miliarde de euro) sau 30.000 de dolari per vehicul.



 

×
Subiecte în articol: angela merkel