x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel le cere concetățenilor săi să respecte noile restricții: Ne apropiem tot mai mult de limitele umane și structurale ale sistemului sanitar

Angela Merkel le cere concetățenilor săi să respecte noile restricții: Ne apropiem tot mai mult de limitele umane și structurale ale sistemului sanitar

02 Noi 2020   •   17:16
Angela Merkel le cere concetățenilor săi să respecte noile restricții: Ne apropiem tot mai mult de limitele umane și structurale ale sistemului sanitar

Cancelarul german Angela Merkel și-a îndemnat, luni, concetățenii să respecte noile restricții, astfel încât la finalul lunii noiembrie să se ajungă la „un punct de cotitură” în lupta împotriva noului coronavirus, în contextul în care sistemul sanitar se apropie de limitele sale, notează AFP.

„Stă în mâinile fiecăruia dintre noi să facem din această lună noiembrie succesul nostru comun, pentru a ajunge la un punct de cotitură'', a spus şefa guvernului de la Berlin la o conferinţă de presă. ''Dacă în următoarele patru săptămâni reuşim să încetinim circulaţia virusului, atunci vom avea o lună decembrie suportabilă'', a mai spus aceasta.

De asemenea, Merkel a afirmat că urmează un Crăciun „în condițiile impuse de coronavirus, dar nu va fi un Crăciun în singurătate”.

Cancelarul Germaniei nu a exclus posibilitatea ca noile restricții, în vigoare pentru luna noiembrie, să fie prelungite dacă situația o va impune.

„Ne apropiem tot mai mult de limitele umane şi structurale ale sistemului sanitar. Niciun guvern nu poate permite acest lucru, nici guvernul german şi eu nu doresc să-l permit'', a mai spus Merkel la conferinţa de presă, conform agenţiei EFE.

Începând de luni în Germania restaurantele, barurile, teatrele, cinematografele, sălile de fitness şi bazinele de înot sunt închise, iar concertele anulate. Reuniunile au fost limitate la maxim 10 persoane din două gospodării diferite şi populaţia este îndemnată să evite călătoriile neesenţiale. Înnoptările în hoteluri vor fi permise doar pentru călătoriile necesare în scop profesional, călătoriile în scop turistic fiind interzise.

×