x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anunțul lui Vladimir Putin după decesul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Anunțul lui Vladimir Putin după decesul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

09 Sep 2022   •   15:02
Anunțul lui Vladimir Putin după decesul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Vladimir Putin nu va asista la funeraliile reginei Elisabeta a II-a, a anunțat purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin, Dmitri Peskov, citat de AFP.

"Opţiunea deplasării sale nu este avută în vedere", a spus acesta, în contextul tensiunilor mari dintre țările occidentale și Federația Rusă, ca urmare a războiului  din Ucraina. 

Totodată, el a declarat că nu au fost luate decizii, deocamdată, asupra prezenței unui oficial rus la înmormântarea reginei, care va avea loc în această lună. El a spus că detaliile ceremoniei nu au fost comunicate. 
"Acestea urmează să fie anunţate într-un fel sau altul de către serviciile regelui, de către autorităţile din Regatul Unit", a explicat Peskov, referindu-se la noul rege Charles al III-lea. El s-a referit la "înţelepciunea" şi "autoritatea" reginei, "calităţi care astăzi au devenit rare pe scena internaţională", dar a precizat că aceasta nu avea "un loc special în inima ruşilor".

Regina Elisabeta a II-a a murit, joi, la vârsta de 96 de ani. Îi urmează la tron, fiul său, Charles, prinț de Wales, în vârstă de 74 de ani.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin elisabeta a ii-a