x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Apel la rezervişti

Apel la rezervişti

de George Daniel Ripa    |    18 Sep 2007   •   00:00
Apel la rezervişti
Sursa foto: JIM WATSON/

Preşedintele George W. Bush a decis să il numească pe Michael Mukasey, un judecător retras din activitate, in funcţia de procuror general al Statelor Unite, funcţie rămasă vacantă după demisia lui Alberto Gonzales, informează Reuters.

Preşedintele George W. Bush a decis să il numească pe Michael Mukasey, un judecător retras din activitate, in funcţia de procuror general al Statelor Unite, funcţie rămasă vacantă după demisia lui Alberto Gonzales, informează Reuters. Gonzales a părăsit oficial funcţia vineri după-amiază, după ce luna trecută şi-a anunţat demisia, ca urmare a unor scandaluri centrate in jurul ideii că ar fi concediat mai mulţi judecători pe criterii politice.

CONSERVATOR. Michael Mukasey este cunoscut pentru viziunile sale conservatoate in ceea ce priveşte respectarea legii şi a ordinii, informa ieri presa americană. El a fost numit judecător federal in 1987, pe cănd la conducerea ţării se afla republicanul Ronald Reagan, iar de anul trecut s-a dedicat practicii private. El este receptat ca o autoritate in domeniul securităţii naţionale, in ultimii ani prezidănd mai multe procese in care au fost implicaţi suspecţi de terorism. Michael Mukasey şi fiul său, Marc, sunt consilieri ai unuia dintre candidaţii republicani la preşedinţie, Rudy Giuliani.De altfel Marc Mukasey lucrează la aceeaşi firmă cu Giuliani.

×
Subiecte în articol: externe