x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Apocalipsa 2012. MĂSURA EXTREMĂ luată de autorităţile franceze. Ce se întâmplă la Muntele Mistic din Bugarach

Apocalipsa 2012. MĂSURA EXTREMĂ luată de autorităţile franceze. Ce se întâmplă la Muntele Mistic din Bugarach

19 Dec 2012   •   17:22
Apocalipsa 2012. MĂSURA EXTREMĂ luată de autorităţile franceze. Ce se întâmplă  la Muntele Mistic din Bugarach
Sursa foto: ERIC CABANIS/AFP

Mii de fanatici ai apocalipsei au luat cu asalt oraselul Bugarach, din Franta, cu gandul ca, daca vine sfarsitul lumii, poate-i salveaza extratereștrii. Potrivit UFO-istilor, muntele din Bugarach este unul mistic si adaposteste o baza militara extraterestra. Acolo, mai multe nave se pregatesc de plecare spre o alta planeta, atunci cand va veni ziua de 21 decembrie 2012. Din pacate, singurul loc pentru a evita sfârșitul lumii, in acceptiunea respectivilor, este acum blocat.

Primarul din Bugarach, Jean-Pierre Delord, recunoaste ca este depasit total de situatie. Oraselul, care are o populație de doar 189 de suflete, este invadat de miile de credinciosi New Age, care cred că extratereștrii le vor oferi siguranță într-o altă dimensiune, în timp ce restul planetei va pieri. Primarul a facut apel disperat la toate institutiile statului de protectie si paza pentru protectie, precum si la "apocaliptici" să stea departe.

Poliția franceza si-a desfasurat trupele pe toate caile de acces spre munte si a înființat blocaje rutiere, pentru a opri exodul fanaticilor. Zona a fost declarata "no go" timp de cinci zile, incepand cu 19 decembrie. De asemenea, salvamontistii si padurarii sunt rasfirati pe toate potecile si drumurile mai putin frecventate, in cazul in care vreun indraznet trece de blocajele politiei. Prefectul regional Eric Freysselinard face apel si el la cei care au de gand sa urce muntele si mareste miza. Toti strainii care vor intra in oras pe perioada zilelor respective vor fi opriti, verificati si intrebati ce treaba au in zona.

Oraselul Bugarach si muntele mistic vor rămâne închise inca două zile după ce lumea ar trebui să se încheie.

×