x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Acţiunile Apple ating un nou maxim istoric: Capitalizare de aproape 3.000 mld. dolari

Acţiunile Apple ating un nou maxim istoric: Capitalizare de aproape 3.000 mld. dolari

de Redacția Jurnalul    |    05 Iun 2023   •   22:30
Acţiunile Apple ating un nou maxim istoric: Capitalizare de aproape 3.000 mld. dolari

Acţiunile gigantului american Apple ajungeau la un nou maxim istoric la startul şedinţei de tranzacţionare de luni, într-o perioadă în care compania se pregăteşte să lanseze noi update-uri şi produse, inclusiv o cască de realitate mixtă (VR/AR), conform Ziarului Financiar, care citează CNBC.

În prima jumătate de oră a sesiunii de trading de luni, o acţiune Apple atingea 182,85 dolari, peste recordul stabilit pe 3 ianuarie 2022. Acţiunile producătorului iPhone-urilor sunt pe plus cu 39% anul acesta, faţă de 27% în cazul Nasdaq Composite.

Capitalizarea Apple se apropia de 3.000 de miliarde de dolari la ora publicării ştirii. Indicii Nasdaq Composite şi S&P 500 se apreciau cu 0,05%, respectiv 0,1%.

Noua cască Apple, asemănătoare unor ochelari de ski, ar permite utilizatorilor să combine „realitatea virtuală” (VR), în care oamenii pot fi complet imersaţi într-o lume digitală, şi „realitatea augmentată” (AR), în care imaginile digitale sunt suprapuse peste lumea reală.

Produsul ar putea marca o nouă serie de investiţii într-o tehnologie care nu s-a ridicat la standardele impuse până acum de industrie. Când Facebook şi-a schimbat numele în Meta în octombrie 2021, compania atras tot mai mult interes către produsele VR/metaverse. Însă de atunci, vânzările şi timpul de utilizare au fost sub aşteptările gigantului, sugerând că marile companii de software VR mai au de lucrat pentru a crea produse de succes.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Apple acţiuni