x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Apple costă mai mult decât PIB-ul Greciei, Războiul Civil din SUA, Marele Zid Chinezesc sau programul spaţial Apollo

Apple costă mai mult decât PIB-ul Greciei, Războiul Civil din SUA, Marele Zid Chinezesc sau programul spaţial Apollo

de Mediafax    |    20 Ian 2012   •   15:47
Apple costă mai mult decât PIB-ul Greciei, Războiul Civil din SUA, Marele Zid Chinezesc sau programul spaţial Apollo

Apple a atins joi un nou record pe bursa din Statele Unite, de 400 miliarde de dolari, astfel ca valoarea de piata a companiei depaseste PIB-ul Greciei, costurile Razboiului Civil din SUA, Marelui Zid Chinezesc, programului spatial Apollo sau comertul ilegal cu droguri la nivel mondial, informeaza MEDIAFAX.

Apple a inchis sedinta de joi la o capitalizare de 398 miliarde de dolari, usor sub maximul atins pe parcursul zilei, insa tot valoreaza mai mult decat PIB-ul Greciei, Austriei, Argentinei sau Africii de Sud, potrivit CNN.

Apple depaseste chiar si Razboiul Civil din SUA, ale carui costuri au fost estimate la 75-80 de miliarde de dolari. Daca pierderile de vieti omenesti nu pot fi socotite in bani, valoarea Apple depaseste de aproape cinci ori costul razboiului cu mai multe victime americani decat orice alta confruntare in care au fost implicate Statele Unite, potrivit blogului ThingsAppleIsWorthMoreThan.

Programul spatial Apollo, prin care Statele Unite au trimis un om pe luna, a fost una dintre cele mai cunoscute competitii intre SUA si Rusia in timpul Razboiului Rece. Costul final a fost de 145-170 miliarde de dolari, de peste doua ori mai mic decat valoarea Apple.

Compania este mai scumpa de cel putin zece ori comparativ cu valoarea insumata a tuturor echipelor din campionatul de fotbal american, de numai 33 miliarde de dolari.

Valoarea Apple depaseste de aproape trei ori incasarile din retailul de imbracaminte din SUA, cu venituri de circa 150 de miliarde de dolari pe an.

Singapore, una dintre cele mai bogate tari din lume, are un PIB pe cap de locuitor de 70.000 dolari. Pana in 2016, economia statului asiatic, care produce milionari pe banda rulanta in pofida crizei, ar trebui sa ajunga la 318 miliarde de dolari. Apple valoreaza insa mai mult.

Potrivit blogului ThingsAppleIsWorthMoreThan, producatorul IPhone si iPad valoreaza chiar mai mult decat comertul ilegal cu droguri la nivel mondial, estimat la circa 321 miliarde de dolari.

Apple este mai scumpa si decat francizele Star Wars (18 miliarde de dolari), Star Trek (4 miliarde dolari), Harry Potter (15 miliarde de dolari), Stephen King (10 miliarde dolari) si Twilight (2 miliarde dolari) insumate. La un loc, aceastea nu trec de 49 de miliarde de dolari.

Compania a reusit sa fie chiar mai mare decat costul obezitatii din SUA, estimat la 300 de miliarde de dolari, scrie ThingsAppleIsWorthMoreThan.

De asemenea, Apple depaseste costurile Marelui Zid Chinezesc. Pentru constructia Marelui Zid au fost necesare 3,87 miliarde de caramizi. La un cost de 52 de centi pe caramida, valoarea acestuia este sub cea a Apple.

Mai mare decat Apple nu a fost decat fondatorul companiei, Steve Jobs, scrie pe blog Joshua Brown, consultant financiar la Fusion Analytics si contributor la StockTwits, Wall Street Journal, CNNMoney, Forbes si CNBC.

×
Subiecte în articol: valoare costuri Apple Steve Jobs