x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aproximativ o sută de manifestanţi au protestat la Tel Aviv faţă de un război îsraelian cu Iranul

Aproximativ o sută de manifestanţi au protestat la Tel Aviv faţă de un război îsraelian cu Iranul

de Mediafax    |    17 Aug 2012   •   05:36
Aproximativ o sută de manifestanţi au protestat la Tel Aviv faţă de un război îsraelian cu Iranul

Aproximativ o suta de manifestanti din opozitia israeliana de stanga au defilat joi seara la Tel Aviv contra unui posibil razboi care ar putea fi lansat de statul evreu impotriva Iranului.

"Destul cu ocuparea (israeliana a teritoriilor palestiniene); nu unui atac impotriva Iranului", "Nu razboiului!", scandau manifestantii, care faceau parte mai ales din partidele de opozitie Meretz si Hadash, ce defilau de la cladirea cartierului general al Likud, partidul premierului Benjamin Netanyahu, pana la sediul Ministerului Apararii.

Mai multi manifestanti afisau poze cu Netanyahu si ministrul Apararii Ehud Barak pe care era scris "piromani".

Anterior, presedintele Shimon Peres a declarat joi ca este "clar" ca Israelul nu poate ataca Iranul fara ajutorul Statelor Unite, in cadrul unui interviu pentru un post de televiziune israelian.

Presedintele israelian detine o functie onorifica si protocolara, insa are o anumita reputatie si se bucura de o mare popularitate.

In ultimele saptamani si in special in ultimele zile, presa israeliana a raportat informatii bazate pe declaratii ale unor responsabili aflati sub anonimat, conform carora Netanyahu si Barak sunt favorabili unui atac israelian asupra instalatiilor nucleare iraniene in urmatoarele saptamani.

Singura putere nucleara - neoficiala - a regiunii, Israelul considera ca existenta sa va fi amenintata daca Teheranul va obtine bomba atomica.

Iranul neaga ca programul sau nuclear are scopuri militare, asa cum il acuza Occidentul.

×