x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Arabia Saudită: Doi suspecţi de terorism s-au aruncat în aer într-o ciocnire cu forţele de securitate

Arabia Saudită: Doi suspecţi de terorism s-au aruncat în aer într-o ciocnire cu forţele de securitate

21 Ian 2017   •   21:10
Arabia Saudită: Doi suspecţi de terorism s-au aruncat în aer într-o ciocnire cu forţele de securitate

Doi bărbaţi purtând centuri cu explozibil s-au aruncat în aer sâmbătă la Jeddah, în vestul Arabiei Saudite, după un schimb de focuri cu forţele de securitate, a anunţat Ministerul de interne saudit, transmit AFP şi Reuters. 

Schimbul de focuri a survenit în cursul unui raid al poliţiei la un atelier de dispozitive explozive din sudul oraşului. 

Într-o operaţiune separată desfăşurată sâmbătă, forţele de securitate au arestat un saudit bănuit de complicitate cu cei doi şi o femeie pakistaneză, despre care suspectul a afirmat că este soţia sa. 

La sfârşitul lui octombrie anul trecut autorităţile saudite au anunţat dezmembrarea a două celule teroriste asociate cu Statul islamic (SI), dintre care una pregătea un atentat la un mare meci de fotbal din Jeddah, capitala economică a regatului. 

Arabia Saudită, membră a coaliţiei internaţionale conduse de SUA care combate SI în Siria şi Irak, a fost scena mai multor atacuri şi atentate revendicate de această grupare, începând cu sfârşitul lui 2014, aminteşte AFP. AGERPRES

×